Dünya Robotik Yarışmasında Türkiye Üçüncü




Dünya Robotik Yarışmasında Türkiye Üçüncü


Güney Kore’nin Changwon şehrinde düzenlenen Dünya robotik yarışmasında Türkiye’yi Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Teknoloji takımı temsil etti. Belediyenin tüm ihtiyaçlarını karşıladığı ve desteklediği FİRA Uluslar arası Robot Olimpiyatlarında “İmkansız Görev” kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Yarışmanın formatına uygun olarak yarışmaya katılan ve belli bir deneyim seviyesinin üzerinde olan takımlar önce ikili ittifak ve sonrasında verilen görevi yerine getirmek için sıfırdan 2 otonom robot tasarlayıp kodladı. Yarışmadaki bu zorlu süreçte bir taraftan sosyal iletişim becerilerini sergileyip ortak iletişim dili kullanan yarışmacılar, ortak  plan hazırlayıp proaktif düşünme, problem çözme becerilerini de ortaya koymaya çalıştılar. 


Farklı iki ülke takımlarının ittifak ile bir araya gelerek oluşturduğu takımlar, imkansız görev içerisinde yer alan tasarım, program ve çözüm konularında birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı. İmkansız görevi en kısa zamanda, en uygun şekilde yerine getiren takımlar arasında Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri dereceye girdi. “İmkansız görev” kategorisinde ayrıca, öğrencilerin kendilerine sunulan materyallerin dilediklerini seçerek makas ve çekiç gibi basit araçları kullanarak çeşitli sorunları çözmek için hayal güçlerini ve üstün yeteneklerini kullanmaları istendi. Yarışmacılardan konusunu dahi bilmediği bir  problemi bir araya gelerek yapacakları analizle çözmeleri beklendi. 




Dünya robotik yarışmasında Türkiye takımı ilk defa dereceye girerek üçüncü oldu. Yarışma nedeniyle Güney Kore’de bulunan Türkiye takımı Kore savaşındaki kahramanlarımızı unutmadılar, Türkiye’den 7 bin kilometre uzaktaki şehitlerimizi Pusan kentinde ziyaret ettiler ve kazandıkları başarıyı da şehitlere ithaf ettiler. 


Kaynak: AA, TRT Haber                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »