Matematik Dahisi Antalya’dan




Matematik Dahisi Antalya’dan


Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinden mezun olan 17 yaşındaki Hakan Karakuş, İngiltere’de 110 ülkeden 660 öğrencinin katıldığı “ 60’ncı Uluslar arası Matematik Olimpiyatlarında” bronz madalya aldı. Matematik dahisinin Antalya’da, matematikteki yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedilmiş. Şu ana kadar katıldığı yarışma ve olimpiyatlar dahil 30 madalya kazandı. İlkokuldan itibaren matematiği sevdiğini, öğretmeninin her zaman kendisine bir üst sınıfın matematik kitaplarını verdiğini söyleyen Karakuş, olimpiyatlarla ilk kez de ortaokulda tanıştığını anlattı. 


Katıldığı olimpiyatlarda birçok madalya alan karakuş, çalışmaktan hiçbir zaman yorulmadığını söylerken şunları söyledi:” Matematik insana düşünmeyi öğretiyor. Bilgisayar mühendisliği, çift dal olarak da matematik okumak istiyorum. Hedeflerime ulaşmak için çaba gösteriyorum. Matematik sadece rakamlardan ibaret değil. Matematik günlük hayatımı kolaylaştırıyor. Bazı problemlerin üzerinde daha iyi düşünmemi sağlıyor. Hedefim, Türkiye’yi bilim alanında daha ileriye taşımak” dedi. 




Antalya Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) Müdürü Arif Aydeniz, Türkiye’nin yetenekli öğrencilerini keşfedip, yetenekleri doğrultusunda eğitip, ülkeye katma değer sağlamak olduğunu, Hakan’ın nadir yeteneklerden olduğunu vurguladı:” Hakan matematik noktasında ‘dahi’ diyebileceğimiz bir öğrencimiz. Hatta öğretmenleri,’ Hakan’dan çok şey öğreniyoruz’ diyor. Gelecekte büyük başarılara imza atacağını düşünüyoruz. Çocuklarımız bizim milli servetimiz, sahip çıkmak, yetiştirmek ve doğru yönlendirmek zorundayız” dedi. Antalya’dan çıkan matematik dahisi Hakan Karakuş’un bilime katkı sağlayacağı ve ülkemiz adına önemli projelerde bulunmasını ümit ederek başarılar diliyoruz. 


Kaynak: AA, TRT Haber                
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »