Zeka Gücü Çocukları Dünya İkincisi




Zeka Gücü Çocukları Dünya İkincisi


Bilim kahramanları derneğinin organize ettiği Dünya Robot Olimpiyatlarına (World Robotic Olympiad) 32 ülkeden 158 takım katıldı. Türkiye’den bu yarışmaya Turkcell tarafından desteklenen, Zeka Gücü Teknoloji Sınıfında Robotik kodlama eğitimi alan Kadıköy BİLSEM öğrencileri Ayşe Ada Beğendi, Rüzgar Ertem ve Ada Aktaoğlu katıldı. Zeka gücü çocukları kurallı WeDo kategorisinde dünya ikincisi oldu. 

Türkiye’de yaklaşık olarak 33 BİLSEM sınıfına kurulan zeka gücü teknoloji sınıfları aldığı eğitimin meyvelerini vermeye başladı. 1-4 Ağustos tarihinde Danimarka’nın Aarhus şehrinde düzenlenen WRO Friendship İnvitatiol’a katılan ekip Wedo Master kategorisinde şampiyon oldu. 


Turkcell’inde sponsorluğunu yaptığı zeka gücü çocukları kurallı WeDo kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak geliştirdikleri robot 28 saniyelik derecesiyle dünya rekorunun da sahibi oldu. Bu başarı hikayesinin altında, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016 yılında başlatılan Turkcell’in zeka gücü projesiyle Tüm ülke genelinde 27 ilde toplam 33 teknoloji laboratuvarının kurulması yatıyor. Bu proje ile 30 bin öğrenci geleceğin teknolojisi ile buluştu. 

Turkcell’in desteğiyle başlayan zeka gücü projesi ile beraber zeka gücü laboratuvarlarında öğrencilere dizüstü bilgisayar, üç boyutlu yazıcı, akıllı tahta, elektronik set ve alet takımları gibi imkanlar sunulurken, çocuklar yapay zeka, kodlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitim ve proje uygulamaları geliştirebiliyor. Zeka gücü çocuklarının kazandığı başarılar gösteriyor ki, çocuklarımıza imkan sağlandığında neler yapabileceklerini, zeka gücü projesinin ismine yakışır, zeki ve mucit çocuklarımızı ortaya çıkarıyor


Kaynak: Türkiye Gazetesi/ Teknoloji               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »