Uzay İstasyonunda İlk Siber Suç




Uzay İstasyonunda İlk Siber Suç 


Siber suçlar günümüzde olağan bir hale gelmişken ABD’nin Kansas şehrinde yaşayan Eski Hava Kuvvetleri Subayı Summer Worden, 1 yıldır devam eden boşanma davaları süren eski eşi astronot Anne McClain’in banka hesabına uzaydan eriştiğini iddia etti. Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu NASA’da çalışan Astronot Anne McClain bu iddialar üzerine kendisine boşanma davası açan eski eşi Summer Worden’ın banka hesaplarına girdiğini kabul ederken, ancak yanlış bir şey yapmadığını ifade etti. New York Times gazetesine avukatı Rusty Hardin aracılığıyla açıklama yapan McClain, hesapta faturalar ve Worden’la birlikte büyüttükleri oğlunun bakımı için kurdukları fonda yeterince para olup olmadığını kontrol ettiğini söyledi.


Bu olayın özelliği ise tarihte uzayda işlenmiş ilk siber suç olabileceği belirtilirken, Clevand State Üniversitesi Küresel Uzay Hukuk Merkezi Müdürü Mark Sundahl , bu olayın muhtemelen son olamayacağını belirtti. Olay sonrası Summer Worden’ın Federal Ticaret Komisyonuna şikayet ile Amerikan Uzay ve Havacılık Kurumu NASA Teftiş Kurulu inceleme başlattı.


Uzay istasyonunda ilk siber suç olma ihtimali olurken aklımıza “Uçak Hackeri” olarak bilinen ve NASA'yı hackleyen siber güvenlik uzmanı Chris Roberts geldi. Siber güvenlik uzmanı Chris Roberts, “Dijital sistemleri korumak için alınan önlemler sistemlerin hacklenmesini önleyemez. Hack’lenemez denilebilecek bir sistem mevcut değil” dedi. Barcelona'da geçtiğimiz aylarda düzenlenen Ulaşım güvenliği konferansında siber güvenlik ile ilgili yapılan önemli tespiti aktaracak olursak;” Hacklenemeyecek bir sistem mevcut değil. Sistemin açıklarının nasıl kapatılacağı ve siber güvenlik için beyaz şapkalı Hackerler veya iyi hackerler kullanılarak sistemi kontrol ettirmek doğru olacaktır.”


Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/dunya/uzay-istasyonunda-ilk-siber-suc-428073.html


Kaynak: https://heybiliro.blogspot.com/2019/05/ucak-hackeri-nasay-hackledi.html#more            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »