Uluslar arası Uzay İstasyonuna İnsansı Robot





Uluslar arası Uzay İstasyonuna İnsansı Robot


Robotların girmediği alan kalmadı, uluslar arası uzay istasyonuna insansı  robot “Skybot F- 850” modeli Rusya tarafından gönderildi. Rus uzay araştırmaları ajansın (ROSCOSMOS) tarafından yapılan açıklamaya göre, uluslar arası uzay istasyonuna (UUİ) deney, gıda, ilaç ve ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra “Fyodor” ismi verilen insansı robotu taşıyan Soyuz uzay mekiği Kazakistan Baykonur Uzay üssünden fırlatıldı. Mekiğin taşıdığı malzemeler ise uluslar arası uzay üssünde görevliler için ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır.


“Skoybot F-850” model  ve “ Fyodor” adı verilen insansı robot ise uzay yürüyüşü gibi insanlar tehlikeli olan görevlerde kullanılarak test edilecek. Normal görev uçuşlarında sadece Uluslar arası uzay istasyonuna görevli taşıyan Rus Soyuz Uzay mekiği ilk defa ikmal için kullanılacak. Uluslar arası uzay istasyonunda 6 kişilik ekip görev almakta, görevliler NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansından olup görevli personel dönüşümlü olarak görev yapıyor.


İstasyonda görev yapan görevliler, Rus yapımı “Soyuz” mekiği tarafından taşınıyor. ABD’li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX ise NASA’nın “Ticari İkmal Hizmetleri “ programı kapsamında Dragon kargo mekiği ile gerekli ikmal malzemelerini taşımaktadır. Uluslar arası uzay istasyonunda tehlikeli görevlerde insansı robot “Fyodor”  kullanılması, testlerde kazanacağı başarı, bu alanda daha çok robotun kullanılacağını gösteriyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
26 Ağustos 2019 01:39 ×

Robotu görünce aklıma Jetgiller'deki ayrona geldi. Sanırım gerçek oluyor.

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
26 Ağustos 2019 12:45 ×

Aynen haklısınız, gelecekte insanlar artık robotlar ile beraber yaşayacak.

Cevapla
avatar