Yerli İnsansız Kara Aracı Demirhan




Yerli İnsansız Kara Aracı Demirhan


14’ncü Uluslar arası Savunma Sanayi Fuarında OGUZKAGAN Savunma Teknolojileri AŞ, tarafından tanıtılan yerli insansız kara aracı Demirhan, Ekim ayında gerçekleştirilecek tatbikata katılacak. Orta sınıf insansız kara aracı Demirhan için yoğun saha testleri sürdürülüyor. OGUZKAGAN Savunma Teknolojileri AŞ Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ahmet Çoşkun , IDEF19’da sivil ve askeri kaynaklardan geri dönüşüm aldıklarını ve Savunma Sanayi fuarı sonrası çalışmalarına hız verdiklerini söylerken, araç yürüyüş sistemlerini özellikle teste tabi tuttuklarını söyledi. Tanklarda “torsion bar” süspansiyon sistemini tamamıyla oturttuklarını söyleyen Çoşkun, araçlarında ise SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemini kullandıklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde silah atış testlerine başlayacaklarını dile getirdi. 


Araçları şehir savaşları ve yurt dışı operasyonlarda kullanılmak üzere tasarladıklarını, Kara kuvvetleri, Jandarma ve Polis özel harekat temsilcileriyle yapılan görüşmeler doğrultusunda aracı geliştirdiklerini ifade eden Çoşkun, “ Yürüyüş testlerinde çok büyük başarı elde ettik. İlerleyen dönemde ısı ve silah testlerini gerçekleştireceğiz. Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan insansız kara aracı tatbikatına davet edildik. Bu tatbikata en fazla insansız kara aracıyla katılacak firma olduk. 4 araçla tatbikatta yer alacağız” dedi. 



Araçların otomasyon ve simülasyon çalışlmaları için HAVELSAN ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Çoşkun, “ Demirhan, gururla söylüyorum ki Türkiye’nin orta sınıftaki en büyük insansız kara aracı. 2,5 ton ağırlığında. Daha büyüğü 5 tonluk Karahan var. Yakında onu da saha da göreceksiniz. Kamikaze aracı da yakında tatbikata sokacağız. Kurulduğumuz günden beri iki amacımız var. Birincisi ileri teknolojileri devletimize ve ordumuza kazandırıp bu alanda dünyanın lider firması olmak. İkinci de askerimizin şehit olmaması. Ekimdeki Türkiye’nin en büyük insansız kara aracı tatbikatında, Türkiye ve dünya yaptığımız araçların gücünü görecek.



Bu alanda dünyadaki en ileri 2 ülkeden biriyiz. Biri Rusya, diğeri biz. Kurulmamızdan sonra geçen 5 ay gibi kısa sürede çok büyük silahlı insansız kara araçları yaptık. Tatbikattan başarıyla geçtikten sonra aracımızı Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine sokmayı, daha sonra dost ve müttefik ülkelere satışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Yerli İnsansız kara aracı Demirhan, Türk silahlı kuvvetlerinin envanterine girdiğinde gücüne güç katacak. 


Kaynak: AA, TRT Haber                  



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »