Japonya’da Uçan Elektrikli Otomobil Deneme Uçuşunda




Japonya’da Uçan Elektrikli Otomobil Deneme Uçuşunda


Otomobiller ve araçlarla ilgili pek çok çalışma, yeni nesil teknoloji, yeni nesil güç birimleri, sürücüsüz araçlar, araçlar arası iletişim çalışmaları sürerken son olarak Japonya’da uçan otomobil deneme uçuşu yapıldı. Uçan otomobil denemelerinin temelinde belki de trafik sorununa çözüm olmasının yanında birçok avantajı da getirecek olması olabilir. Uçan kay kaylar nasıl hayal iken gerçek olduysa uçan otomobiller de hiç olmadığı kadar yakın. 




Kyodo’nun verdiği habere göre, devlete ait bilgi teknolojileri firması NEC, yazılımını geliştirmekte olduğu elektrikli uçan otomobilin prototipiyle 1 dakikalık insansız deneme uçuşu yaptı. Japonya’nın Chiba eyaletindeki Abiko tesisinde yapılan deneme uçuşunda 148 kilogram ağırlığındaki araç bir dakika süreyle 3 metre yükseldi. 


Uçan elektrikli otomobilin prototipinde 4 pervane bulunuyor. Prototip, uçuş ve konum belirlemek için NEC’in geliştirdiği yazılımı kullanıyor. Şirket yetkilileri aslında aracı üretmekten daha çok yazılımlarını geliştirerek uçan otomobilde kullanılmasını umduklarını aktardılar. 


Kaynak: AA, AP     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »