Türkiye’nin İlk Uçan Araba Projesi




Türkiye’nin İlk Uçan Araba Projesi


Japonya’da uçan elektrikli otomobil deneme uçuşunda makalesini yazdıktan hemen sonra Ülkemizden çok güzel haberler geldi: Türkiye’nin ilk uçan araba projesi  “CEZERİ”nin fotoğrafları Baykar Teknik Müdürü  (CTO) ve Türkiye Teknoloji Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından Twitter hesabından paylaşıldı. Prototipin üretiminin bitirilmesi halinde TEKNOFEST’te uçabileceği bilgisini veren Bayraktar,” CEZERİ”nin tasarımına ilişkin takipçilerine görüş sordu.




“CEZERİ” isminin seçilmesi aslında bir rastlantı değil. El- Cezeri 1150 yıllarında Artuklu sarayında yaşamış, Müslüman bilim adamı. Robot bilimi konusunda yaptığı çalışmalarla biliniyor. Bu ismin seçilmesi yerinde olmuş. 



Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 ) Mütevelli başkanı Selçuk Bayraktar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: “ Yıllarca sürecek bir tasarım ve AR-GE sürecinin başlangıcı. Yoğun geçen prototip geliştirme faaliyetinin ilk 8 ayı. Hedef 9. ayda doğum , yetişirse #TEKNOFEST’te uçuş. İlk isterlerin çıkartılması ve kavramsal tasarımların oluşturulması. İlk eskizler. “ şeklinde #MilliTeknolojiHamlesi tag’ıyla yapıldı. Çalışmalar arasında donanım, yazılım geliştirme ve motor itki sistemi test faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini ve imalatına aralıksız devam edildiğini bildiren Bayraktar, Son olarakta 4 farklı alternatiften sizce hangisi olsun diye soruyor. Kim ne derse desin Türkiye'nin ilk milli uçan arabasının prototipi yapılıyor. 



Kaynak: AA, TRT Haber             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »