Maarif Vakfı Öğrencisi Cambridge Sınavında Birinci




Maarif Vakfı Öğrencisi Cambridge Sınavında Birinci 


Pakistan’da 15 Temmuzdan sonra FÖTE’den temizlenerek Türkiye Maarif Vakfına devredilen okulun kalitesi 8 aylık bir sürede yapılan çalışmalarla artırıldı. Maarif Vakfı okulları yükselen eğitim kalitesi sayesinde dünya birincileri çıkarıyor. İngiltere’de Cambridge Üniversitesinde dünya çapında düzenlenen matematik branşında Pakistan’ın Lahor şehrinde bulunan Maarif Vakfına ait Asife İrfan Kız Lisesinde okuyan 16 yaşındaki Maheen Masoud  büyük bir başarıya imza atarak dünya birincisi oldu. Dünya birincisi olan Maheen'in en büyük hayali Elektrik- elektronik mühendisi olmak.



Cambridge sınavına hazırlanırken Türk öğretmenlerin desteğinden bahseden Maheen,” Bizim ekstra derslerimiz vardı ve hiçbir şekilde ücret talep etmediler. Yöneticilerimiz bize çok destek verdi. Ve bu sınavda başarılı olmam için bana çok yardımcı oldular. Türk öğretmenleri ailemiz gibi görüyoruz”dedi. Bu akademik başarının sebeplerini anlatan Lahor Asife İrfan Kız Lisesi Türkçe Öğretmeni Melike Çağrıcı, “ Biz burada öğrencilerimizin sadece akademik başarılarıyla ilgilenmiyoruz. Aynı zamanda sosyal ve kişisel özelliklerini geliştirmeleri içinde onlara destek oluyoruz. Bunun için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi. 




Maarif Vakfının amaçlarını anlatan Maarif Vakfı Lahor Temsilcisi Orhan Taşkıran:” Bizler Maarif Vakfının eğitimcileri olarak ilim ve irfanı dünyanın barış ve esenliği için kullanacak, kendi öz kültür ve değerlerine sahip çıkan, farklı kültür ve değerlere de saygı gösteren yenilikçi, kendine güvenen, ahlaklı ve çalışkan nesiller yetiştirmek için buralara geldik” dedi. Pakistan’da Maarif Vakfının 26 kampüsü, 76 okulu ve 10 yurt ile faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye'nin yurt dışındaki eğitim elçisi Maarif Vakfı, amaçları doğrultusunda hizmet ve başarılarıyla konuşuluyor.  


Kaynak: TRT Haber/ Onur Doğan               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »