BAĞLANTINIZ GİZLİ DEĞİL HATASI NEDİR?

Yazar: İbrahim Öztürk


BAĞLANTINIZ GİZLİ DEĞİL HATASI NEDİR?

İnternet kullanıcısı olarak belki herkesin karşılaştığı “bağlantınız gizli değil hatası nedir?”  Bu hatayı bağlantınız gizli değil olarak alma sebebinin yasaklı bir siteye girmek istediğimiz zaman olup olmadığına dikkat edin. Ya da girdiğiniz siteye örnek olarak www.wikipedia.org olduğunu farzedersek karşınıza bu uyarının çıkması normaldir. Çünkü yasaklı bir site olmasından bu hatayı verir. Ücretsiz antivirüs programı kullanmayın. İyi bir antivirüs programı kullanıyorsanız bu tür sitelere girmeden gerekli uyarıyı alacaksınız. Zaten girmeden tehlikeli ve sizi aldatmaya yönelik bir girişim varsa antivirüs programınız aşağıda olduğu gibi engelleyip size soracaktır. Bu durumun amacı kişisel bilgilerinizi çalmaya yönelik olma ihtimali yüksektir. Dikkatli olmalısınız.



Eğer girmek istediğiniz site yasaklı değil ise “Bağlantınız gizli değil NET::ERR CERT AUTHORITY_INVALID “ hatası alıyorsanız bunun sebebi kullandığınız antivirüs programı olabilir. Bu hatanın antivirüs programından dolayı olup olmadığını anlamak için geçici olarak kapatın. Hata hala devam ediyorsa ve hala “Bağlantınız gizli değil –NET :: ERR _CERT_AUTHORİTY_INVALID” Hatası devam ediyor ise tarayıcınızla internet sitesi arasındaki bağlantı arasına giren bir yazılım kullanıyor olabilirsiniz. Örneklendirirsek: Fiddler gibi bir yazılım kullanıyor iseniz bu hataya sebep olacağını unutmayın.

Kullandığınız antivirüs programını internetten indirmiş, kaynağı belli olmayan bir siteden bedava bir sürüm ise gerekli korumayı yapmayacaktır. Bu hatalar devam ediyorsa antivirüs ayarlarını kontrol ediniz.

 MEB bağlantısı hariç bu hatada yapılacak olanları kısaca aşağıya sıralayalım.

. Bilgisayarınızın tarih ve saatinin doğru olduğunu kontrol edin.

. Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyada virüs olma ihtimali olabilir. Bilgisayarınızda virüs olmamasına dikkat edin Bu yüzden antivirüs programı son sürüm olmalı, bedava indirilebilen olmamalıdır. Virüs sebebi ile Bağlantınız gizli değil hatasını alırsınız.

. Antivirüs programınız orijinal olursa tam koruma yapacağından emin olabilirsiniz.

. Windows güncellemelerini yapınız.

.  Kurmuş olduğunuz bir program sonrası google chrome tarayıcınıza virüs zararlı eklenti kurulmuş olabilir. Bu sebepten bağlantınız gizli değil hatası alıyor olabilirsiniz. Bu yüzden google chrome sıfırlayın.

. Antivirüs programınız güncel ve tam koruma sağlamasını, ona göre seçim yapmanızı tavsiye ediyorum.            

      
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »