Şarj Cihazının Orjinalliği nasıl anlaşılır?

Yazar: İbrahim Öztürk




Hayatımızın, günlük yaşantımızın bir parçası olmuş cep telefonlarının şarjları çoğu zaman kullanıcılar için sorun olmuştur. Akıllı telefonların yoğun kullanımı sırasında şarj cihazı alınmamış ise en çok sorulan soru başka şarj cihazı ile şarj işlemini yapabilir miyiz? Telefonların pillerinin şarj için ihtiyaç olan akım değerleri  yani birim olarak amper/saat değerlerinin pile uygunluğu önemlidir. Telefonların pilleri yaklaşık olarak amper/saat değerleri, çoğunun  uyumlu olduğunu görüyoruz. Bir arkadaşımın Samsung olan telefonun şarj cihazının orjinalliğini sorgulaması üzerine bu konuda yaptığım araştırmayı yazma ihtiyacı da duydum.

Şarj cihazları kablo arızası, başka arızalar derken piyasada bunların ikamesini görmek mümkün olmaktadır. Orjinal cihazlar bozulduğu için orjinalini ararsanız, bakacağınız aşağıda fotoğrafını vereceğimiz örnek etikete göre mukayese yapabilirsiniz. Fotoğrafını vereceğimiz şarj cihazının yani şarj cihazının orjinalliği nasıl anlaşılır? Bu mukayese esasları diğer cihazlar içinde geçerlidir.


Samsung marka şarj cihazlarındaki, Samsung yazısının yazılışı önem kazanmaktadır. Çünkü yazının belli bir düzene göre olduğuna dikkat ediniz. Fotoğraftaki iki şarj cihazının yazılarını bakınız. Sahte şarj cihazının S ve A harfinin birbirine yakın olduğunu göreceksiniz. Sizinde Samsung şarj cihazınızı bu esaslara göre kontrol etmenizde fayda vardır. Yazıya göre kontrolun yanında,  orjinal cihaz elinizde ise ağırlıklarını da mukayese ederek kontrol edebilirsiniz.


Mecbur kaldığımızda telefonumuzu uygun şarj cihazlarına taktığımızda, şarj olayında akımın önemini yani amper/saatin öneminden bahsetmiştik. Düşük olursa şarj süresi biraz uzayabilir. Uygun olan, olması gereken saatte şarj edilmesi yerinde olur. Pillerinizin şarjı tam dolmadan %75 veya %80 olunca yeter diye şarjdan çıkarmayın. Şarj tamamen yüzde yüz olunca şarjdan çıkarın. Pilin verimli çalışması ve uzun ömürlü olmasını sağlamış oluruz. Konu dışında olsa belirtmeden geçemeyeceğim. Telefonlarınızla uzun süreli oyunlar oynamayın. Çünkü telefon oyun oynamak için tasarlanmamıştır. Bu yüzden telefonunuzla oynayacağınız oyunlar sebebiyle pilinizin ısındığını fark edeceksiniz. Bu durum pilin arızalanması ile sonuçlanacaktır. Diğer türlü çok sık şarj etmeniz gerekeceğinden, aşırı ısınmadan dolayı pil ömrü kısa, verimi düşük olacaktır. Her şeyin orijinalini tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır.                
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »