ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI AİLE PAKETLERİ

  Yazar: Özlem Polat


ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI AİLE PAKETLERİ

Devletimiz SGK( Sosyal Güvenlik Sistemi) içinde çalışanlarına, şahıslara, eşlerine ve çocuklarına hatta anne, baba bakıma muhtaç ise bakmakla yükümlü olanlar kısmına dahil edilerek, bu kişilere doktor, ilaç, hastane gibi sağlık hizmetleri yani sağlık yardımında bulunurlar. Sigorta primini ödeyip çalışamayanlarda sağlık hizmetinden faydalanır. Esas olan primi ödemektir. Devletimizin imkanları dahilinde sunduğu bu sigorta dışında, sigorta şirketleri kişilerinde isteklerine göre onlara uygun Özel Sağlık Sigortası hizmeti sunmaktadır.

Özel sağlık sigorta poliçesine göre sigorta şirketlerinin uymaları gerekenler ile sağlık sigortasının şartlarını, sınırını belirleyen, genel şartlarıyla beraber özel sağlık sigortası poliçesi doldurularak, bu düzenlemeden sonra sigortalıya teslim edilir. Özel sağlık sigortası yapıldıktan sonra sigortalı olanların hastalık durumunda, kaza nedeniyle yaralanmasında poliçe kapsamında devreye girer, tedavi masraflarını karşılar. Yani masrafların ödemesini sigorta şirketi yapar.

Özel sağlık sigortası Aile paketleri olur mu?

Özel sağlık sigortası yapıldığında bu sigortadan sadece yaptıran kişi mi faydalanır? Ailenin de faydalanması için özel sağlık sigortası yaptırılırken poliçe kapsamına aile dahil edilmelidir. Çoğu şirketin aileler için ekonomik özel sağlık sigortası mevcuttur. Özel sağlık sigortası seçimi yapılırken dikkat edilecek husus aileye uygun olan, yeni doğacak bebek veya yeni doğmuş bebek durumu, başka avantajlar, ihtiyaçlar çerçevesinde seçim yapmak gereklidir.  İsterseniz anne-babanızı da dahil ettirebilirsiniz her şey anlaşmaya bağlı olarak değişecektir.

Özel sağlık sigortası yapılırken ailenizin yararlanabilmesi için bazı belgeler gerekebilir. Eşinize ve çocuklarınıza ait belgeleri sigorta şirketine vermek zorundasınız. Sigorta yaptırdıktan sonra evlenmişseniz anlaşmaya bağlı olarak evlenme cüzdanındaki tarihten geçerli olacaktır. Önemli olan sigorta süresinin içinde olmasıdır.

Aile paketlerindeki farklı uygulamalar

Özel sağlık sigortası yapılırken 18-56 yaş aralığına göre yapılmışsa sigorta şirketleri poliçeye, bebek sigortası, yeni doğan sigortası ürün ve hizmetlerini kapsamına dahil etmektedir.

. Bunun yanında sadece çocuk sigortası olarak ayrı ürün ve hizmet olarak sunulabilmektedir.

. Aile ayrıca 30 yaşına kadar olan çocuklarını özel sağlık sigortasına  dahil ettirme imkanları vardır.

Beklenmedik zamanda oluşabilecek kaza ve hasarlar insanın başına gelebilir. Tam da bu durum öncesi, eş ve çocuklarında bu paketin kapsamı alanına alınmışsa size çıkabilecek yüksek maliyetlerde sigorta devreye girer. Ailenin tüm sağlık hizmetlerinden, teşhis, muayene, tedavi olarak her yönüyle faydalanması, özel sağlık sigortasını şartları size en uygun olanını, en ekonomik olanını araştırarak ya da bir bilene danışarak seçmenizi tavsiye ediyoruz. Aman Özel sağlık sigortası deyip geçmeyin. Kendinizi, ailenizi, sevdiklerinizi korumak, onları için daha iyi sağlık şartları ve hizmetleri için sağlığınıza yatırım yapın.    
    
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »