Sarımsak ve Balın Faydaları

Yazar: Yıldız Eryıldız


Sarımsak ve Balın Faydaları

Sarımsağın çok faydalı olduğunu atalarımızın tavsiyelerinden, alternatif tıp uzmanlarının belirttiği gibi tek başına antibiyotik etki gösteren bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Sarımsak ve balın faydaları beraber kullanıldığında etkisini artırdığı, birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.  Sarımsak, balla karıştırıldığında bu karışım hazırlanırken ezilerek içindeki etkin madde olan allicin ortaya çıkarılır. Ortaya çıkarılan allicin etkin maddesi balla karışım sonrası etkisi daha fazla olmaktadır.

Sarımsağın faydalarına kısaca bir göz atacak olursak :

.En başta söylenecek faydası kanseri engeller. kansere karşı önleme etkisi vardır.

. Sigarayı bırakanlar için, sigaranın vücutta oluşturduğu kötü etkileri azaltır. Ayrıca karaciğerin sağlıklı ve kan dolaşımının düzgün çalışması sağlanır. Vücutta biriken toksinlerin de atılmasına yardımcı olur.

. İnsan sağlığında genel olarak soğuk algınlığına iyi gelir, kış öncesi düzenli sarımsaklı bal tüketenlerin bağışıklık sistemlerinin kuvvetlenmesi, dolayısıyla nezle ve gribe karşı daha dayanıklı olduğu gözlenmiştir.

. Başka bir faydası da kötü kolesterol düzeyini düşürür.

. Romatizmal ağrılara, kireçlenmeye ve birçok faydası analiz edilen bu şifalı karışımın vücuttaki ödemi atması ne kadar değerli olduğunu gösterir. İdrar söktürücü özelliğini, böbrek ve safra taşlarını düşürmesini, yani bu faydalarını da belirtmeden geçemeyeceğim.

Ballı Sarımsak Karışım nasıl hazırlanır?

Malzemeler: 3 diş sarımsak, 10 çorba kaşığı bal, 200 gram keten tohumu yağı, 4 limon olarak hazırlayın.

Yapılışı:

Öncelikle 3 diş sarımsağı soyup eziniz. Limon soyulup ince, ince doğranırken içinden çıkan çekirdekleri ayırıp doğrayın. 10 çorba kaşığı ve keten yağı 200 gram olarak eklenerek tahta kaşıkla karıştırılıp, cam kavanozla buzdolabında bulundurun. Kullanım şekli yemeklerden önce yani üç öğün olarak bir yemek kaşığı tüketin. Bitkisel karışımlar tarif edildiği gibi kullanılmaz ise fayda sağlamaz. Kullanım süresi de bir haftadan az olmamalıdır. Ara verip tekrar uygulayabilirsiniz. Verdiğiniz ara üç gün olabilir. Kullanım sırasında mide rahatsızlığı olanların dikkat etmesi gerekmektedir. Aynı anda birden fazla kür kullanmayın. Bitkisel kürler ile ilgili son uyarımız, mutlaka doktorunuza danışarak kullanın. Kullanacağınız kürlerle ilgili doktor görüşünün önemini unutmayınız.     
     

             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

1 yorum:

yorum
JDSEZER
admin
20 Şubat 2018 20:14 ×

Faydalı bilgi için tesekkürler

JDSEZER
Cevapla
avatar