Göbek Ve Karın Yağları Nasıl Erir?

 Yazar: jülide Türkoğlu


Göbek Ve Karın Yağları Nasıl Erir?

Günümüzde çoğu insanın başının belası göbek ve karın yağları ve kilolar sıkıntıdır. Stres yüzünden, başka nedenlerden dengesiz beslenme, bayanlar içinde doğum sonrası yada başka sebeplerden ortaya çıkan göbek ve karın kasları nasıl erir? Bu soruyu çevremizdekilere sorsak, ilk söyleyecekleri spor yap olacaktır. Aslında yanlış değil, ama eksik sporun yanında beslenme ve içeriğinde bulundurduğu etkin maddeler ile daha önceden test edilmiş, faydası görülmüş, bitkisel çayları tavsiye edeceğiz.

Spor ve egzersiz yapın, su içmeyi unutmayın

Her ne sebeple olursa olsun, aşırı vücut yağlanması sağlığımız için çok zararlıdır. Vücut için yağlanma karın bölgesinde olursa, bu durum iç organların yağlanması, iç organların etrafını yağların sarması sağlığımızı tehdit etmektedir. Sağlığımızı korumak elimizde, bu makaleyi okuduktan sonra, önce kendimizi motive ediyoruz. Spora başlayıp günlük bir saat yürüyüş yapıyoruz. Yaşımıza göre yapacağımız sporu belirlemeliyiz. Her gün bir saat yürüyüşü mutlaka yaptıktan sonra karın bölgesini çalıştıracak egzersizleri yapmalısınız. Belinizi incitmeyecek şekilde buna dikkat ederek üçlü tekrarlar halinde en az 10 mekik çekmelisiniz.  Yani 3 x 10 olarak düşünün set araları dinlenme 1 dakikayı geçmesin. Zaman içinde miktarı artırmalısınız. Örnek bir hafta sonra 3 x 15 gibi olabilir. Yerde sırt üstü yatarak ellerinizi yere yapıştırarak ayaklarınızı ileri, yere paralel 30 saniye tutalım 10 tekrar yapalım. Ayaklarımızı ileri uzatıp karnımıza çekelim. Ayaklarımızı uzatıp bisiklet çeviriyor gibi çevirelim. Bu hareketlerin neticesinde karnınızın acıdığını, ağrıdığını göreceksiniz. Günlük insanın alması gereken 2 litre suyu içmeyi unutmayalım.

Dengeli beslenmeyi yaşam biçimine dönüştürün

Bir insan aç kalarak da zayıflayabilir. Ama o zaman kas kaybı yaşanır. Uzmanların tavsiye etmediği sağlıksız bir yöntemdir. Göbek ve  Karın yağlarını eritmekteki amaç sağlık olduğuna göre dengeli beslenmeyi yaşam biçimine dönüştürüp abur, cubur diye tarif ettiğimiz sağlıksız gıdalardan uzak duralım. Yağlı yiyeceklerden uzak duruyoruz. Lifli gıdalar, et, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, biraz protein ağırlıklı beslenerek daha önce ki beslenme alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz.

Yeşil çay ve yeşil çaylı karışımı her yemekten sonra içiniz


Dengeli beslenmeden sonra, daha önce uygulamalı olarak tecrübe edilmiş,  başka bir sürü faydası olan yeşil çayın içeriğinde bulunan etkin maddeler vücuttaki yağları yakmakta çok etkilidir. Günde 2-3 fincan yeşil çay içebilirsiniz. Daha fazlası zararlı olduğu uzmanlar tarafından bildirilmektedir. Uzmanların bu konuda yeşil çaylı bir karışımda tavsiyeler arasındadır. Bu karışım, yeşil çay, beyaz çay, mate çay, zencefil her gün taze olarak hazırlayıp yemeklerden sonra içebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken yemeklerden sonra yeşil çay ya da karışım olan çayı tercih etmelisiniz. Karbon hidratlı yiyecekleri akşam tüketmemeli, hatta sabahları tüketebilirsiniz.

Dinimize göre yemek yeme adabında yavaş, yavaş iyice çiğneyerek yemelidir.

Hızlı yemek yemenin zararı kontrolsuz tüketime sebep olduğundan, dinimize göre de yemek yeme adabında yavaş, yavaş iyice çiğneyerek yenilmesi gerektiğini hatırlatalım. Aktif ve hareketli olmalısınız.  Spor, bölgesel etkiye sahip egzersizler, dengeli beslenme, yanında içeceğiniz yeşil çaylı karışım, günlük içmeniz gereken su miktarını yeteri kadar aldığınızda, göbek ve karın yağlarınızı erittiğinizi, iç organlarınızı yağ sarmalından kurtardığınızı göreceksiniz. Sağlığınız için spor, dengeli beslenme hayatınızın bir parçası olsun. Sağlık sorunu olanlar, özel durumu bulunanlar, mutlaka doktoruna veya bir diyetisyene danışarak hareket etmelidir. Herkese sağlıklı günler diliyorum.    

                   
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »