TİKA HAYDİ ÇOCUKLAR DOYSUN-MARAWİ BESLENME PROJESİ

  Yazar: Hamza Aslan



TİKA HAYDİ ÇOCUKLAR DOYSUN –MARAWİ BESLENME PROJESİ

TİKA(T.C Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) durmaksızın dünyanın her yerinde hizmetlerine devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi” Dünyanın her yerine uzanıp nerede dertli varsa Türkiye olarak oraya gidip az veya çok yardımda bulunacağız. TİKA çalışanları bulundukları ülkelerdeki çağdaş Alperenlerdir.” Sözü mucibince TİKA “Haydi çocuklar doysun” –Marawi beslenme projesi ile Filipinlerde Mindanao Adasında okul çağındaki çocuklara besleyici nitelikteki sıcak öğle yemeği dağıtımına başlamış durumdadır. Sıcak yemek sözü belki garip gelebilir.

Bölgedeki şiddetli çatışmalar, bir taraftan terör nedeniyle evlerini terk eden halk dönmeye başlamış, Hava bombardımanı gibi çeşitli nedenlerden dolayı evleri yıkılmış, kamplarda yaşayan halkın zor durumda olması, çocuklar içinde eğitim ve öğretimin aksamasına neden olmuştur. Kamplardaki binlerce Müslüman kuru gıda ve konservelerle beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bu yaşanan insani kriz sonrası 14 okulda eğitim gören 2500 çocuk için rehabilitasyon süreci açısından haydi çocuklar doysun projesi önem arz etmektedir. Ve bu proje kapsamında ilkokul öğrencisi 2500 çocuğa sıcak yemek dağıtımı başladı. Projenin çocuklar için olması, onların aksayan beslenme, yetersiz beslenmelerini önlemek, en önemlisi aksayan eğitimlerinin devamı, bu proje sayesinde teşvik edilmesi onu değerli kılmaktadır.


Marawi kentinin merkezi konumunda olan Camp Bagong Amai Pakpak ilkokulunda örnek olacak şekilde modern merkez mutfağının temeli atıldı. Aynı zamanda sıcak yemek hizmeti devam etmekte olan şehirde, Mutfağın bir an önce yapımı bitirilerek hizmete girmesi bekleniyor. Marawi eğitim bakanlığı yetkilileri, öğrenciler, veliler ve marawi halkı bu hizmetlerden dolayı Türk halkına teşekkür ettiler

Ülke, ülke Türkiye’nin eli, TİKA projeleri devam ediyor. Türkiyeden yardım isteyen, atalarımızın tabiriyle el isteyene dili, dini, ırkını sormadan TİKA aracılığıyla yardım eli uzatılmaktadır. Türkiye, yardım elini uzatırken menfaat gözetmeksizin yapmaktadır. Dünyadaki milli gelire göre en çok yardım yapan, her yere el uzatan ülke Türkiyedir. Ecdadımız fethettiği yerlere, gittiği her yere medeniyeti, insanlığı, merhameti götürmüştür.  

       
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »