Aile Dizisi Çekenlere Teşvik

Yazar: Hamza Aslan




Aileyi bir nevi okul gibi görmek lazım, insanların doğduğu, yetiştiği ve ilk terbiyeyi gördüğü yerdir. Toplumun sağlamlığı açısından düşünürsek, yüce dinimiz İslamiyette aile ve kadına çok önem vermiştir. Milletlerin, toplumların kültür ve medeniyetlerini korumaları sağlam aile yapıları ile mümkündür. Çünkü toplumun en küçük yapı taşı olan aileyi bir binanın temel taşına benzetirsek binanın sağlamlığı o temel taşa bağlıdır. O temel taş yani aile oynatılırsa binanın ayakta kalması düşünülemez.

Değişim ve kişisel gelişim üzerine birçok konferanslar veren, bu konuda yazdığı bir sürü kitabı olan Pat Mesiti: “ Değişimden korunacak şeyler de var, bunlardan biri ailenin yapısıdır. Bu gün bazı kimseler aile fertlerinin görev ve sorumluluklarını yeniden yorumlamak ve aile kavramını yeniden tanımlamak istiyorlar. Aile fertlerinin rollerini değiştirmek ve yeniden tanımlamakla aile birliğini ve gücünü yıkmakla eş anlamlıdır. Böyle bir davranış toplumun yapısı açısından çok tehlikelidir. Çünkü aileyi parçalamak,  toplumu parçalamak demektir.” Demiştir.

Anlayacağınız metot aynı olmakla beraber, İngilizlerin Casuslarından Hempher hatıralarını anlattığı kitabında sayfa 45’de şu itirafı yapmıştır:” 800 Yıllık Endülüs’ü şaraba alıştırarak, aralarına fitne sokarak, dini ve milli inançlarından kopararak yıktık. Osmanlıyı ve diğer İslam ülkelerini de aynı metotla yıkacağız.”

Yeşilçam filmlerinin çoğunda mutlaka bir alkol alma sahnesi, bazen evde kurulmuş bir çilingir sofrasıyla evin babası içki içer. Televizyon hayatımıza girdiğinde yine boş durmayan bu din ve millet düşmanları dizilere gizlenmiş subliminal mesajlarla bazen açıktan alkol ve ahlaki olmayan bir sahne ile yollarına devam etmişlerdir. Dallas dizisini hatırlayanlar o zaman toplumda uyandırdığı infiali bilirler. Dizilerimizde çoğunlukla işlenen bir kadın iki erkek kardeş aynı kadına aşık olur veya tam tersi olur. Hep böyle bir senaryo tesadüf olabilir mi?

Bu durum toplumumuzda hiç yaşanmayacak bir olay olmasına rağmen neden dayatılmaktadır. Bilinçaltına işlenmeye çalışılmaktadır. Dizilerde gençlerin ellerinde silahlar, çalışmadan, üretim yapmadan, mafyaya özendirilmesine ne demeli? 
    
Bizi sevindiren haberi Türkiye gazetesinde gördük:”Aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin teşvik edilmesine dair usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin” resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olmasıdır. Bu konuda biraz geç kalınmış olsa bile böyle bir teşviğin neticeleri iyi olacaktır. Aile dizisi çekenlere teşvik çerçevesinde bu yönetmeliğin getirdiklerine bakalım:

. Teşvik ödülü almak isteyen aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri yayınlayan kuruluşlar RTÜK’ün temmuz ayında yapacağı duyuruyu müteakiben başvuruda bulunacaklar.

. Eksik belge ve yanlış bilgi içeren başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

. RTÜK tarafından her hangi bir idari yaptırım ya da uyarı alan yapım ve diziler değerlendirmeye alınmayacaktır.

. Yapımlarda aile bütünlüğü, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel, ahlaki gelişimlerini destekleyecek niteliklere dikkat edilecek.

. Seçici kurul tarafından aile ve çocuk dostu olduğu belirlenen yapım ve dizileri yayınlayan medya kuruluşlarına teşvik ödülü verilecektir.

. Bu yapım ve dizilere, aile ve çocuk dostu yapım ve dizi ünvanı verilerek bunu temsil edecek logo kullanmasına izin verilecek.

. Aykırı yayın durumunda ise logo kullanım hakkı geri alınabilecek.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, uyuşturucu maddelere ve alkole alışması, onların ruhen ve bedenen çökertmek için kirli eller boş durmuyor. Aile dizisi çekenlere teşvik çok yerinde bir karar olmuş olup, ortaokul seviyesine inen uyuşturucu kullanımı ve alkol tehlikesi, ahlaki çöküntünün önlenmesi, gençlere ulaşımı en kolay olan TV dizileriyle olacaktır.  

Kaynak: Türkiye Gazetesi                                 

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »