AYYILDIZ TİM KİMDİR? MERAK EDİLENLER

Yazar: Alper Tunga




Ayyıldız Tim hakkında hep bir şeyler duymuşuzdur. Sloganları “sessizce nöbetteyiz.” Vikipedi Ayyıldız Tim için şu tarifi yapıyor:” Ayyıldız Tim 2002 yılında Yeni zelanda’da kurulan ve Türkiye’de faaliyette olan, kendisini vatansever, milliyetçi, ve Atatürkçü olarak tanımlayan Türk hacker grubudur. Bünyesinde birçok muhtelif grubu barındırır. Ve askeri rütbe sistemi vardır.” (Vikipedi)

Dünyada bir sürü hacker grubları, hizmet ettikleri devlet ve ideolojiler etrafında faaliyetlerini sürdürmektedir. Hackerlerin ortak noktası bazı şeyleri, gizli bilgileri birçok bilgisayarda internet ortamında gezerek elde ederler. Çağımızda artık siber savaşlar kaçınılmaz olmuştur. Devletler kendi siber ordularını kurmaktalar. Ayyıldız Tim 2017 yılında Kitabını çıkardı. Kitabın adı“ 15 Temmuz’un Siber Askerleri” yazarı Mehmet İshak Telli, Kitap birazda Siber askerlerin hayatı, Ayyıldız Tim’in kuruluşu, Ayyıldız Tim Kurucusu Cedkan bir Yafes ve yol arkadaşlarının hikayelerinin ve 15 Temmuzda siber askerlerin anlatıldığı kitap özelliğini taşıyor.

Ayyıldız Tim kendi sitesinde yayınlanan “2002-2016 savaşlarımız” adlı makalede anlatılan ilginç anekdotları aktarmadan geçemeyeceğim. “ İlk defa biz siber ve teknoloji bakanlığı kurulsun diyenlerdendik. Dünya sesimizi duyuyor, bizden korkuyordu. Bir çok Türk düşmanı ülkeye milyar dolarlık zararlar vermiş, Pentagonu 12 saat kapatmıştık. O zamanlar en çok dikkatimizi çeken Türkiyede bir hack sitesinin sürekli bizimle savaş halinde olmasıydı. Bu hack sitesinde dikkatimizi çeken olaysa FETÖ’ye saygıdeğer Fethullah Gülen Hoca Efendi diye hitap etmeleri idi. Bu hack sitesinde FETÖ’ye hakaret atılma sebebiniz olurdu. Bu hack sitesi kitabımızın yazarı İshak Telli’nin adreslerini PKK’nın merkezi kandile dahi bildirdiler. 

Ayyıldız Tim kurucusunun güzel bir sözü vardı: ‘ Evlat bir kurum altına bağlanırsanız o kurumun emrettiğini yaparsınız ama özgürseniz yanlış gördüğünüzde müdahale edecek gücünüz olur. Kimse size gem vuramaz, sizi kullanamaz. Bu yüzden asla bir yere bağlı çalışmayacaksınız. Biz bu gün devletçilik çizgimizden asla ödün vermedik. Bu ülkenin başında kim var ise ona sahip çıkarız.

 Bu gün Sayın Recep Tayyip Erdoğan yarın başkası… Bu ülkenin başı var olduğu müddetçe bu ülke asla yıkılmaz. Irak-Libya örnekleri size ders verebilir. Bize bir şey olmaz diyen aptallar mutlaka olacaktır. O aptallar unutmasın! 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı. Bu gün Türkiye iç savaşta ve bölünmekteydi. Ayrıca dış unsurların oynadığı oyun ile NATO tarafından Türkiyeye sözde kurtarmak amaçlı askerler gönderilecek, Türkiye yine işgal edilecekti.” Makalenin tamamını (https://www.ayyildiz.org/haberler/19-20022016-savaslarimiz.html )  bu linkten okuyabilirsiniz.



Ayyıldız Tim kimdir? Merak edilenler sorusuna en güzel cevabı daha detaylı ”Merakla Beklenen Ayyıldız Tim” kitabında yani “ 15 Temmuz’un Siber Askerleri” kitabında bulacaksınız. Kitabı resmi sitesinden temin edebilirsiniz. 2002 yılında kurulan Ayyıldız Tim Ülkemize yapılan siber saldırılara karşı kayıtsız kalamayıp, devlet sitelerine yapılan saldırılara anında ve hızlı bir şekilde cevap veriyorlar. Türkiye 4. Sanayi devrimine dünya ile birlikte girerken siber güvenliğin önemini kavramış olarak 13 bin kişilik siber ordu kurmuştur. Bu sayı yeterli mi? Kesinlikle yeterli değil. Siber Güvenlik Uzmanları zamana bağlı olarak bu sayının 50 bin ve fazlası olması gerektiğini söylüyorlar. Bunun yanında böyle gönüllü üyelerden oluşan kendilerini devletçi-milliyetçi olarak tanımlayan Ayyıldız Tim “Sessizce Nöbetteyiz” diyor.


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »