Kudret Narı Şifadır: Faydaları Nelerdir?

Yıldız Eryıldız




Her hafta incelemesini yaptığımız bir şifalı meyve veya sebzede bu hafta kudret narı meyvesini araştırdık. Pof. Dr. Ahmet Maranki de “kudret narı şifadır” diyor. Her fırsatta kudret narının faydalarını anlatıyor. Kudret narının 600 yıl öncesi dünyaya yayılmaya başlamış olup ilk yetiştiği yerler: Hindistan, Afrika, karayipler olarak karşımıza çıkmaktadır. Kudret narı kabakgiller ailesine mensup olması nedeniyle her yerde farklı isimlere sahip olabilir. Ülkemizde bile bazı yerlerde Papara, acayip elma ve kudret narı olarak söylenmektedir. En çok yetiştirildiği bölge Ege bölgesinde ve Ak deniz bölgesinde yetişir. “Kudret narı Şifadır” denmesinin nedeni vitamin ve mineral olarak çok zengindir.

Faydaları Nelerdir?

. Sedef hastalığı ve Egzema hastalığına, cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Merhem olarak da kullanmakta sakınca yoktur.

. Vücuttan iltihaptan dolayı oluşan yaralara karşı etkilidir. Açık yara ve yanıklara karşı kullanımı ise yine merhem olarak kullanılır.

. Mide dostu, mide hastalıkları olan gastrit, kolit, ülsere iyi gelen bir meyve olup yakınlarımdan kullanan, şifa bulan ve bu başarıyı tecrübe edilmiş olduğundan paylaşmak istedim.

. Kabızlığa iyi geldiği bağırsak dostu olup tembelliği gideren bir meyvedir.

. Karaciğere çok faydalıdır. Enginar gibi bu meyvede karaciğeri direk destekleyerek yenilenmesini sağlar.

. Etkili bir antioksidan olması sebebiyle, vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

. Şeker hastalığına iyi gelmesi, içeriğindeki etkin maddeler aracılığıyla şekeri düzenlediği yapılan araştırmalar sonucu ortaya konmuştur. 

. Kudret narı ciltte oluşan lekelere, akneye, cilt enfeksiyonlarına karşı iyi bir yardımcıdır.

   . Kanı temizleme özelliğiyle tam bir antibiyotik gibi etki eder. Kan dolaşımına iyi gelerek vücutta kansere karşı da koruma sağlar. En azından kanserli hücrelerin büyümesine ve çoğalmasına engel olur.

. Kudret narı içersinde bulundurduğu vitaminler: A, B1, B2, C, Kalsiyum, potasyum, çinko, demir, bakır ve fosfor gibi bir çok vitamin ve minerali içerir.

Kudret Narı Macunun hazırlanışı

2 Adet kudret narı meyvesini o da yaklaşık 500 grama tekamül eder. Çekirdeklerini çıkarıp iyice eziniz. Yarım kavonoz balın içine katarak iyice karışmasını sağlayın. Her gün sabah akşam bir tatlı kaşığı tüketin. Bu arada cilt sorunu olan bölgeyede kullanın.

Kudret narı yağı

Burada hazırlama işleminde kullandığınız kudret narı olgunlaşmamış olmalıdır. Küçük parçalar halinde doğrayınız. Sonra yarım litre kavonoza koyun, üzerine ise zeytin yağı döküyoruz. Birkaç hafta zeytin yağının içinde bekletilen kudret narı pelte halini alması için güneşte bekletilmesi gerekiyor. Pelte halini alınca kullanıma hazırdır ve tüketim olarak sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı tüketin.
Yazdığımız bu makalede her ne kadar kaynak versek de bilgilendirme amaçlıdır. Sürekli ilaç alan, doktor tedavisi gören, hamilelik durumu gibi özel durumları olanlar mutlaka kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Doktorunuza danışmadan kullanmayın.


Kaynak:   https://www.youtube.com/watch?v=i9JtYe7W6tw                 


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »