Sabahları Yatakta Yapabileceğiniz Basit ve Etkili Egzersizler

Yazar: Yıldız Eryıldız




Çoğu insan yoğunluğundan dolayı spor yapmaya zamanı olmadığından dert yanar. Zamanınız yok mu? Üşenmeden, bahane üretmeden uyandığınızda, sabahları yatakta yapabileceğiniz basit ve etkili egzersizler, buyurun yataktan çıkmadan spor yapın. Her zaman spor salonuna giymek şart değil. Anlatacağımız egzersizlerle güne zinde başlayın, sağlıklı kalın.

Sabah Sporunun Etkileri

Her gün düzenli spor yapan, vücudunu ve eklemlerini ısıtarak güne başlayan bir insan fiziksel ve zihinsel uyanmayı sağlar.  Yatakta başladığınız egzersizler sayesinde güne kan dolaşımını artırarak başlamış oluyorsunuz. Kan dolaşımının artması beyninize daha fazla oksijen gitmesi demek olduğundan zihinsel düşünceye faydasını göreceksiniz. Metabolizmanın hızlı çalışması toksin atılmasına neden olur.

Plazalarda ve ofis ortamında çalışanlar, yoğunluktan dolayı spor yapamıyor musunuz? Yapamıyorum dediğinizi duyar gibiyim. Çözüm: sabahları yataktan çıkmadan kendisinin seven herkesin bu basit ve etkili egzersizleri yapması gereklidir.  Çünkü bu sayede ileriye dönük olabilecek eklem ve kas hastalıklarının önüne geçmiş olursunuz. Hatta kalp ve damar hastalıklarından korunmak gibi vücudun birçok organına faydası olacaktır. Bu arada vücudunuzun fit bir görünüme kavuşmasını sağlamış olursunuz.

Basit ve Etkili Egzersizler

Sabahları kalktığınızda yatağınızda yapacağınız ve her biri 2 dakikayı geçmeyecek egzersizler:

Yapacağınız birinci egzersiz köprü kurmak

 Bunun için yataktan kalkmadan öncelikle sırtınızı yukarıya doğru dikleştirin. Aynı anda yapmanız gereken dizlerinizi yan yana getirerek vücudunuzu havaya kaldırın. Bu hareket sırasında beliniz olabildiğince yukarıda olsun. Bu şekilde kalıp derin, derin nefes alın ve 30 saniye bekleyin.




Plank Hareketi

 Bu sefer ikinci harekette yatağın içinde yüzüstü dönerek bacaklarınızı birbirine yapıştırın öyle kalsın. Kollarınızı bükün. Dirsekleriniz birbirine paralel yanlarda kolunuz yere yapışık, dirseklerinizin üzerinde vücudunuzu havaya kaldırın. Vücudunuz yatağa paralel olacak şekilde ve dirseklerinizin omuzlarınızla aynı hizda kalmasına dikkat edin. Bu pozisyonda beklerken sırasıyla karın kaslarınızı sıkarak 30 saniye bekleyin. Kalça kaslarınızı sıkarak 30 saniye bekleyin. Bu şekilde 3 set en az 10 tekrar yapın.

Mekik çekmek

Sırt üstü yatarak biraz rahatlayın, Kaslarınızı gevşetin. İki elinizi ensenizde bağlayarak boynunuza destek verin. Dizlerinizi hafif kaldırarak mutlaka birleştirin. Ensedeki ellerinizin de desteğiyle vücudunuz kaldırın ve iki saniye bekleyin sonra yatın. Bu hareketi belinizi zorlamadan 10 tekrar 3 set yapın yani hareket bittiğinde 30 mekik yapmış olacaksınız.




The Locust İle Uçuş Hareketi

Bu harekette yüzüstü yatın, vücut gergin aynı anda elleri ileriye doğru uzatırken başınızı yukarı kaldırın ayaklarınızda yukarı kalksın Süpermen uçuyormuş gibi üç- dört saniye bu pozisyonda kalın. 10 tekrar 2 set yapın.

Bacak, kalça, bel egzersizi

Yan yatarak dirseğinizi yatağa dayayın ve elinizi başınıza destek yaparak üstte kalan bacağınızı yukarı kaldırarak ayak bileğinizle daireler çizin. Bu hareketi 15 tekrar ve 2 set halinde yapın.

Kobra Duruşu

Bu hareketi yoga yapanlar bilir. Yüzüstü uzanın. Ellerinizi omuzlarınızla aynı hizada olacak şekilde yatağa bastırın ve kollarınızdan alacağınız destek ve güçle bedeninizi kobra gibi kaldırın ve bekleyin 10 tekrar yapın.

Karın Kasları

Sırt üstü yatağa yatarken ellerinizi kalçanıza yapıştırın ve bacaklar birleşik ve gergin şekilde on cm kadar kaldırın Karın kaslarının çalıştığını göreceksiniz. Belinizi incitmeden 20 tekrar bu hareketi yapın. Bu hareketleri yapmak için 20 dakika önce kalkmanız yeterli olacaktır. Günlük olarak değişik kas gruplarını çalıştırarak güne zinde başlayıp sağlıklı kalabilirsiniz. Unutmayın ki kendini seven herkesin günlük sporunu yapması gerekir. Sağlıcakla kalın.
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »