Topuklu Ayakkabı Giymeyi Seviyor musunuz? Giymenin İncelikleri

Yazar: Yıldız Eryıldız




Kadınların değişik tutkuları: çanta, ayakkabı, kıyafet gibi alış veriş en çok sevdikleri vazgeçilmezleridir. Ayakkabı tutkusu dediğimizde, stilettosu, babeti, dolgu topuklusu çeşit, çeşit dolaplar dolusu ayakkabı almadan duramıyoruz. Çoğunu yıl içersinde belki bir defa bile giymiyoruz. Bu ayakkabı merakı ve tutkusu üzerine yapılan araştırmalar göstermiştir ki, kadınların % 65’i yedi yıl hiç ayakkabı almasa mevcutların ihtiyaçlarını karşılayacağı görülmektedir. Ne yaparsak, yapalım bu bir tutku olan ayakkabıları seviyoruz. Ayakkabıyı seven kadınlara sormak lazım, topuklu ayakkabı giymeyi seviyor musunuz? Topuklu ayakkabının üzerinde yalın ayak gibi rahatça yürüyenlerden misiniz? Biz yine de giymenin inceliklerinden ve sağlık açısından yaptığımız araştırmayı paylaşacağız.

Ayak sağlığınıza uygun seçim

. Seçeceğiniz topuklu ayakkabının şekil olarak ayağınıza uyumlu olmasına, ergonomik standartlara uyumlu olması ayak sağlığınızı direk etkileyecektir. Bu özelliklerin dışında sadece şık olmasını ön planda tutarsanız uzun süreli kullanımda ayağınızda şekil bozuklukları, nasırlar gibi sağlık sorunları ile karşılaşacağınız aşikardır.

. Topuklu ayakkabı giyim tarzımın vazgeçilmezi diyorsanız. Topuklu ayakkabının günlük yaşam ritminize ve çalışma ortamına uyum sağlayacak şekilde esneklik kalitesi çok önemlidir. Diğer türlü ayakkabınız ne kadar şık olursa olsun, sizi rahatsız ve huzursuz edecektir.

. Sağlığınızı önemsiyorsanız topuklu ayakkabı seçerken, esneklik, sağlığa uygunluğu, vücut yapınıza göre topuk yüksekliğini dikkate alarak kombininizi belirleyin.



Topuklu ayakkabı giymenin incelikleri

. Topuklu ayakkabı giymeyi seviyor musunuz? O halde şimdi de giymenin ve yürümenin inceliklerine bakalım. Öncelikle topuklu ayakkabı ayağınıza otursun, oturmuyorsa düzgün yürümeniz imkansızlaşır. Topuklu ayakkabı giyen bir kadının bilmesi gereken aynı mesafeyi normalden fazla adımla gitmesi, zerafet içinde rahat bir şekilde yürümesi gerekmektedir.

. Topuklu ayakkabı giyenlerin, adımlarının doğal olması için, ilk önce ayakkabının topuğunu sonra parmak uçlarını yere temas ettirmeleri gerekir. Aynı zamanda ayak hızlı bir şekilde yere temas etmelidir.

. Yukarıda hızlı hareket ettirin derken yürüyüşünüzün sizi tehlikeye atacak bir düşmeyle sonuçlanacak şekilde olmamasına dikkat edin. Adımlar küçük olmalı ki, ne kadar küçük olursa denge de o kadar iyi olacaktır.

. Yürürken duruşunuzun zarif olması için dik bir şekilde, hafifçe geriye doğru yaslanın, ayak ucuna bakmayın. Ayak ucuna bakarak yürümek sizin doğal yürüyüşünüzü bozacaktır. Yapmanız gereken yürüdüğünüz alana kalemle bir çizgi çizildiğini kabul ederek bitiş noktasına bakarak yürüyün.

. Giyim tarzı bizi ifade eden ve sözsüz bir iletişim olduğuna göre ayakkabı seçerken topuklu, spor, günlük nasıl olursa olsun şık olmasının yanında sağlıklı ve esnek olmasına dikkat edelim. Ayak sağlığı vücudumuzun bütününü etkileyecektir. Şık kalın, sağlıklı ve sağlıcakla kalın.     

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »