Bir Hafta boyunca Dereotu Yerseniz Ne Olur?





Allahüteala kainatta yarattığı her şeyi boşuna yaratmamış, insanların hizmeti için yaratmıştır. Yüce kitabı kur’anı kerimde.” Yerde olan her şeyi sizin için yarattım.” (Bakara,29) buyurmuştur. Kainattaki yaratılmış her meyve ve sebze de insanlar için bir hikmet, bir fayda vardır. Dereotunu pazarda tarlada görseniz, çoğu insan ne olacak ki bundan diyebilir. Ama öyle değil bir hafta boyunca dereotu yerseniz ne olur? Sizin için araştırdık, nelere faydası vardır?

. İçeriğinde bulunan besin değerleri, mineral ve vitamin deposu olan dereotunu birçok yemekte kullanabilir veya yanında tüketebilirsiniz. Balık yemeklerinin yanında, çorba, salata, soslarda ve bir sürü farklı yemekte kullanabileceğiniz dereotunu bir hafta boyunca tükettiğinizde inanılmaz bir biçimde kilo vermenizi sağladığını biliyor muydunuz?

. Yemeklerden 15-30 dakika önce tüketilen bir yemek kaşığı kadar dereotu sizin tok hissetmenize sebep olacaktır. İştahınız azalacağından az yer ve kilo vermenizi sağlar.

. Dereotunun içeriğinde neler olduğunu biliyor muydunuz? İçeriğinde bol miktarda fosfat, magnezyum, bakır, çinko, ile A, C vitaminleri yer alır. Bir tutam dere otu yediğinizde vücut için ihtiyaç olan A vitamini ihtiyacınızın %43’ünü, C vitamini olarak da %40’ını karşılaması açısından bakıldığında çok değerlidir.

. Sağlık sorunlarında doğal yöntemler her zaman tercih edilendir. Sindirim sisteminde hazımsızlık, mide ağrısı gibi sağlık sorunlarında faydalıdır. Gaz söktürücü yönü var. Bol miktarda kalsiyum içermesiyle de kemik sağlığına çok faydalıdır.

. Hıçkırık tedavisinde dereotu kullanıldığını biliyor muydunuz?  Dereotunun içinde, içeriğinde B vitamini ve yağlar uykusuzluğa iyi gelir ve sakinleştirici etkisi vardır. Şeker hastalarına da yemeleri önerilir. Romatizma, iltihap, gut, artrit ve eklem iltihabından kaynaklı ağrılara karşı ağrı kesici olarak etki gösterir.

. Ağız ve diş hastalıklarına karşı önleyici, ağız içi enfeksiyonlara karşı tedavi edici yönü vardır. Depresyonu azaltır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu dereotunu tanıtırken geniş yer ayırmıştır. Tiroid şikayetleri olanların bir yemek kaşığını dolduracak bir tutam dereotunu sabahları tüketmesini özellikle önermiştir. İçeriğinde Bol miktarda E vitamini de bulunur.

. Bu mucizevi ve birçok hastalığa karşı önleyici etkisi olan dereotunu sofranızdan eksik etmeyin. Bir hafta boyunca dereotu yerseniz bunu sene de 3-4 kez uyguladığınızda oluşabilecek troid şikayetlerine önlem almış olursunuz.

. Hemeroit şikayetiniz varsa Yılda birkaç kez bir hafta boyunca dereotu yerseniz tekrarlamaya karşı önleyici olacaktır. Dereotunu kür olarak uyguluyorsanız mutlaka doktorunuza danışın. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.              

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »