Ekranı Katlanabilen İlk Akıllı Telefon

İbrahim Öztürk




Teknoloji gelişmede artık sınır tanımıyor. Her gün bir yenilikle, yeni teknoloji ile tanışıyoruz. Ekranı katlanabilen ilk akıllı telefonu kim yaptı? diye sorgularken, ekranı katlanabilir telefonun ilk tanıtımının, California’da adı pek duyulmamış Royole Şirketi ama temelleri Çin’e dayanan bu şirket, ismi FlexiPai olan ilk katlanabilen telefonun tanıtımının Pekin’de yaptığını öğrendik.

Royole şirketi her ne kadar merkezi California’da olsa da şirketin temelleri Çin’de ve Pekin’de yaptığı lansmanla, tanıtımında, ekran açık iken 7,8 inç olan yeni telefon, kapalı iken üç farklı küçük ekran olarak çalışabiliyor. Şirketin kuruluşu da 6 yıl önceye dayanıyor. Tanıtım sonrası, lansman gününden hemen sonra sipariş almaya başlamışlar. Telefon ön, arka ve katlanan bölümdeki ekranları aynı anda görüntü verme imkanına sahip bulunuyor.


Telefonun fiyatına gelince teknik özelliklerine göre değişecek fiyat aralığı 1290-1863 dolar arasıdır. Ekranı katlanabilir akıllı telefonu Royole şirketinden başka yapan var mı? Elbette var. Güney Kore teknoloji devi Samsung’dan ve Çinli Huawei’den beklenirken ilk tanıtım hamlesinin Royole’den geldiğini, Royole’den sonra birçok teknoloji devi katlanabilir akıllı telefon tanıtımı yapmıştır. Telefonun çoklu moddan, tek ekran geçişlerinde titremeler olması biraz dezavantaj gibi dursa da, yine de telefonun ortaya koyduğu teknoloji etkileyici görünüyor.

Gelecekte daha önce hayal ettiğimiz, filmlerde gördüğümüz ileri teknolojiler, gerçek olacak gibi duruyor. Çoğu zaman teknolojinin hızına yetişmekte zorlanıyoruz. Ülke olarak, devlet olarak 4. Sanayi devrimini ve teknolojideki gelişmeleri kaçırmadan dünya ile aynı zamanda uyum sağlamalıyız.             

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »