Cildinize Kış Ayarı Yapın! Cildinizi Koruyun!

Yıldız Eryıldız




Kış geldiği zaman olması gereken kar, tipi, soğuk mevsimin gereği herkes etkilenecektir. En çok etkilenen cildimizi soğuk havadan nasıl koruruz? Cildinize kış ayarı yapın! Cildinizi koruyun! Cildinizi korumaz, önlem almazsanız, üzülür soluğu bir dermatolog’un yanında almanız muhtemeldir. Soğuktan yıpranan cilt pul pul dökülür. Bu durum cildin nemini ve dolayısıyla esnekliğini kaybetmesine yol açar. Bu durumda paniğe gerek yok. Aşağıda vereceğimiz tavsiye ve önerileri uygulayıp cildinizi korumanız mümkündür.

. Kışın mevsim şartlarından kuruyan cilt mutlaka temiz olmalıdır. Bu sebeple çeşitli etkenlerin makyaj ve dış etkilerden kaynaklanan kirlerden temizlenerek, kuruyan cilt temizliğine de yumuşak aşındırmayan, cildin doğal yağ tabakasına zarar vermeyen malzemeler kullanılmalıdır.

. Kışın özellikle C vitamini almaya çalışırız. Aslında grip ve soğuk algınlığına karşı alınan tedbirle cildimiz içinde önlem almış oluyoruz. Yazın güneş ışınlarının verdiği zararlar sonucu oluşan lekeler ve kızarıklıklar belirgin olur. Bu ciltteki tahribatın onarımı, C ve K vitamini ile olur. Bu vitaminlerin yenileyici etkisinden faydalanmakta yarar var. C ve K vitamininin içeriğinde bulundurduğu bilinen  yenileyici serumlar kullanmalısınız. Bu sayede kışın zararlarından cildinizi korumanız mümkün olacaktır.


. Dengeli beslenme hayatımızın bir parçası olması gerekirken, kışın beslenme daha da önemli hale gelir. Dengeli beslenmenin etkileri tüm vücudumuza yansıdığı gibi özellikle cildimize de doğal olarak faydaları görülecektir. Hatta ihtiyaç varsa takviye olarak A,C ve E vitaminlerinden almak gereklidir. Kışın sofranızdan balığı eksik etmeyin. Balıkta bulunan Omega-3  ve selenyum kuru ciltlere iyi gelir. Kalp sağlığına ve bağışıklık sistemine yararlarının yanında soğuğa karşı direnci artırır.

. Kışın yapılan hatalardan biriside az su tüketmektir. Su sadece cildimize değil tüm vücuda dengeyi sağlamak için gereklidir. Bir insanın günlük 1,5-2 litre su içmesi zaruridir. Suyun cildimize faydası kaybolan nemin geri kazanımını sağlar. Bunun yanında sabah, akşam iki nem oranı yüksek günlük bir bakım kremi kullanmalıdır.

. Kış ayları ölü hücrelerin temizlenmesi için en uygun zamandır. Aslında cildin sağlıklı olması için cilt mutlaka ölü hücrelerden temizlenmelidir.  Kış aylarında ölü hücreleri temizlemek için peeling yaparak hücre yenilemesini sağlayın.

. Kış aylarında zarar gören dudaklar için nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin. Dudaklarınızın çatlamasını beklemeden önlemini almalısınız. Kış aylarında cildinizin zarar görmemesi için, cildinize kış ayarı yapın. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.                   

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »