Günde Bir Yumurta Yerseniz

Yıldız Eryıldız




Çağımızın hastalığı olan kanser belki gıdaların GDO’lu olması veya başka bir sürü sebepten geniş kitleleri tehdit etmektedir. Bu durumda ne yapılması gerektiğini Beslenme ve diyet uzmanı Gözde Gence bilgi verdi. Kanserin oluşumunda çevresel etkenler, beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzının önemli olduğu bilinmektedir. Beslenmenin önemi, yanlış beslenmenin getirdiği riskleri düşünürsek beslenme alışkanlıkları mutlak surette düzeltilmelidir.

Beslenme ve diyet uzmanı Gözde Gence tüm kanser ölümlerinin üçte birinin beslenme ile ilişkili olduğunun altını çizerek: “doğru beslenme, fiziksel aktivite ve uygun kilo ile kanser sıklığı yüzde otuz, kırk oranında azaltılabilir” dedi. Açıklamalarına devam eden Gence: ” Kansere karşı sebze ve meyve miktarını artırıp, lif içeriği yüksek beslenmenin koruyucu olduğu biliniyor. Bu nedenle her gün en az iki porsiyon meyve üç porsiyon sebze tüketmek beslenme düzeninin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Akdeniz tarzı beslenmeyi alışkanlık haline getirirken, rafine şeker içeren pasta, bisküvi gibi basit karbonhidratları da kısıtlayın” demiştir.

Beslenmede kırmızı et yerine balık, organik tavuk tüketilmesinde fayda var. Kısacası anlayacağınız dengeli beslenme uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. 
Toplumumuzda artan obeziteliğin kanserle olan ilişkisi birçok araştırmayla ortaya konulmuştur. Akdeniz tarzı beslenme ile obezite olmaktan kurtulmak mümkündür.
D vitamininin eksikliği, yeterli olmaması kolon kanserine yakalanma riskini artırmaktadır. Yaz ayları D vitamini almaktan sıkıntı olmasa da kış aylarında sıkıntı olmaktadır. Günde bir yumurta yerseniz, iki bardak süt, hafta da iki kez balık yediğinizde D vitamini ihtiyacını karşılarsınız. Eksiklik durumunda alınacak, hekimin önerdiği dozda alınan D vitamini sizi risklerden koruyacaktır.


Günde bir yumurta yerseniz, yumurtanın faydaları; iyi kolesterolü yükseltir, içeriğinde A, B2, B5,B12, fosfat, selenyum, kalori, protein almış olursunuz. Göz sağlığını koruduğunu biliyor muydunuz? Demir seviyesini artırıp, tok kalmanızı sağlar. Beyin sağlığına iyi geldiği gibi saç, tırnak bakımında da etkilidir. D vitamini yönünden zengin olmasını yukarıda belirttiğimiz halde tekrar edelim. Kadınlarda meme kanseri riskini düzenli yumurta tüketen bir kadında yani haftada 6 adet yumurta riski azaltıyor.

Anlayacağınız sofralarımızın baş tacı, her kesimin kolayca ulaşıp tüketebileceği yumurtayı eksik etmeyin. Günde bir yumurta yiyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Kilo vermek için yumurtayı düzenli tüketmeyi ihmal etmeyin. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »