CES 2019’DA ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

İbrahim Öztürk


         
CES 2019’da öne çıkanlar diye başladığımız yazımızda bilmeyenler için ilk soru CES nedir? Olacaktır. CES’in açılımı:“Consumer Electronics Show” dur. Anlamıda tüketici elektronik fuarıdır. CES, her yıl Ocak ayında Las Vegas, Nevada’da düzenlenen bu fuar, Amerika’da düzenlenen en büyük teknoloji fuarıdır. Fuarın özelliği dünyanın önemli firmalarının geliştirdikleri ürünlerin tanıtımlarını yapmalarıdır. Adından da anlaşılacağı üzere tüketicileri şaşırtmaya devam edecek gibi görünüyor, bu yılın CES 2019’da öne çıkan ürünleri:

. CES 2019’un en önemli ürünlerinden birisi de ekran teknolojileri olmuştur. Bizler henüz daha 4K ‘ya alışmaya çalışırken LG’den 88 inç 8K çözünürlüklü ekranlar, Samsung’da modüler ekran panelleri yapmış, 4K’ya vedaya hazırlanıyorlar.

. Evde sinema atmosferinde, film, dizi, izlemek isteyenler için gittiğiniz her yer size sinemaya dönüşecek. Netflix gibi popüler platformlarla sinema, dizi izleme deneyimi bireyselleşecek.

. Online oyuncularının sıkıntılarında birisi de bağlantı sorunlarıdır. Online oynayacaklar için bağlantı sorununu çözen, CES kapsamında tanıtılan ürün TP-Linkten gelmiştir.

. Bu yıl tepkime süreleriyle gözleri kamaştıran efsanevi işlerden birisi de özel oyuncu monitörleri teknik özellikleriyle göz doldurdu. Razer’dan Asus’a pek çok firma, modern ekranları, oyuncu bilgisayarına harici donanıma dönüştürmüş ve tanıtımları yapıldı.

. Oyun bilgisayarları, özelikle dizüstü bilgi sayarlar evrim geçirmiş, Oyun bilgisayarları gençlerin deyimiyle:” hepsi canavar gibi” demek doğru olacaktır. Bu güne kadar ki en iyi bilgisayarlar yapılmış.

. Oyun bilgisayarlarındaki değişim, kişisel bilgisayarlara da yansımış, Hedeflenen yüksek performans, yeni işlemci ve ekran kartlarıyla sağlanmış.



Dünyanın önde gelen depolama birimi üreticilerinden birisi de Sandisk, 4TB’lıkdepolama  kapasitesine sahip USB’nin tanıtımı yaptı ve USB hafızasıyla fuara damga vuran ürünlerden oldu. 

. CES 2019’a damgasını vuran ürünlerden birisi de katlanabilir televizyonlar: LG Signature OLED TV R tek tuşla indirilip kaldırılabilen, yüksekliği ayarlanabilen televizyonların da tanıtımı yapıldı. Televizyon komple kapatılarak müzik sistemi olarak kullanılabilecektir.

Kaynak: WebTekno, Hürriyet Gazetesi, Haberler. com                                

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »