Öğrenciler Atıl Malzemelerden Paramotorlu Bisiklet Yaptı




Öğrenciler Atıl Malzemelerden Paramotorlu Bisiklet Yaptı


Osmaniye’nin Kadirli İlçesindeki Şehit Kaan Çalin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin deposunda buldukları atıl durumdaki paramotorun ilgilerini çekmesiyle, öğrenciler atıl malzemelerden paramotorlu bisiklet yaptı. Atıl malzemelerden paramotorlu bisikleti yapan öğrenciler; Yakup Aslantaş, Mustafa İspir ve Ramazan Yağız yaptıkları 2 aylık çalışma sonucunda paramotorlu bisikletin üretimini tamamladılar. Tasarımı kendilerine ait olan paramotorlu bisiklete isim vermeyi de unutmadılar.  “Anka kuşu” adını verdikleri paramotorlu bisiklet 30 kilometre hız yapabiliyor.



Okul tarafından öğrencilere her türlü desteğin verildiğini ifade eden okul müdürü Remzi Beyoğlu , “projede hurda ve atık malzemeler kullanıldı. Bisikletin bu malzemelerden yapılması ayrıca önemli. Öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma ortaya koydu. İnşallah gerekli desteği aldıktan sonra projeyi daha da geliştireceğiz” dedi. Yaptıkları bu proje ile öğrenciler mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri açısından bu projeyi önemli buluyoruz. 




Projeyi gerçekleştiren öğrenci ekibinde yer alan Yakup Aslantaş atıl malzemeden bisiklet yapma fikrinin nedenini internette paramotor takılmış bazı araçları gördükten sonra “Neden biz de yapmayalım” diye düşünerek projelerini öğretmenlerine anlattıklarını ifade etmiştir. Mesleki ve Anadolu liselerine eğitim müfredatlarını müdür, öğretmen, gayretleri ile sağlanan bu imkan ile bilgi ve becerilerini geliştirmek yerine, eğitim sisteminin bu okullarda okuyan tüm öğrencilere mesleki olarak tüm imkanların sağlanması yerinde olacaktır. Bir sürü örneği olan okullarda öğrenciler mesleğini öğrenirken, döner sermayeye para kazandıran, kendileri de kazanan okul örneği, bütün meslek liseleri için geçerli olmalıdır.


Kaynak: AA, TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »