Tank Avcısı Yerli Füze Tanok

İbrahim Öztürk



Tank Avcısı Yerli Füze Tanok 


Muharebe alanında tüm zırhlı tehditlere karşı ROKETSAN TSK’nın lazer güdümlü tanksavar ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarladığı, Tank avcısı yerli füze Tanok, bu alanda ihtiyaca binaen tam bir çözüm üreterek öne çıkıyor. ROKETSAN, Türkiye’nin füze ve roket alanındaki öncü kuruluşu olarak 120 milimetre lazer güdümlü füze Tanok’u geçtiğimiz günlerde yapılan IDEF 2019’da(30 Nisan -3 Mayıs, Uluslar arası savunma sanayi fuarı) sergilenirken geleneksel topçu mühimmatlarına alternatif olacak yenilikçi bir seçenek olarak geliştirildi. 


TSK’nın lazer güdümlü tanksavar ihtiyacı göz önüne alınarak tasarlanan, düşük ağırlığı, kullanıcıya zarar vermeyen fırlatma motoru ile beraber portatif kullanılması ve kara araçlarında kullanma kabiliyeti Tanok’u çok kullanışlı kılıyor. Tasarımında modern muharebe saha ihtiyaçları göz önüne alınmış. Ayrıca Tanok mevcut tanklar tarafından kullanılmaya uygun mühimmat seçeneği de sunuyor. 



Tanok’un özellikleri arasında 120mm çapında, 984 milimetre uzunluğunda, 11 kilogram ağırlığında, 1- 6 kilometre menzili olan son derece etkin bir füze ve muharebe sahasında fark yaratacak bir mühimmat olarak değerlendirmek mümkün. Yarı aktif lazer güdüm özelliği sadece duran hedeflere değil hareketli hedeflere karşı yüksek ve isabetli vuruş performansıyla, direkt ve üstten vuruş modları ile farklı menzildeki hedeflere karşı onu etkin kılıyor. Bunun yanında tandem zırh delici harp başlığına sahip Tanok, tüm zırhlı tehditlere ve koruganlara karşı çözüm olarak öne çıkıyor. IDEF 2019’da Fuara katılan misafirlerinde ilgisini çeken Tanok ROKETSAN’ın en çok talep gören ürünleri arasında olacağı düşünülüyor.


Kaynak: AA, TRT Haber             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »