Zırhlı Cankurtaran M4K Kurtarıcı




Zırhlı Cankurtaran M4K Kurtarıcı 


Konya’da MPG Makine A.Ş tarafından imal edilen, özellikleri ve kabiliyetleriyle muadillerine göre özellikleriyle göz dolduran ve bu yıl sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek olan zırhlı cankurtaran M4K kurtarıcı, kazaya uğrayan veya arızalanan askeri araçları güvenli şekilde kurtarılmasında görev alacak. M4K (Mayına Karşı Kısmi Korumalı kurtarıcı)  aracı zorlu arazi ve hava koşullarına uygun 8x8 platform, bağımsız süspansiyon, patlak gider lastikler, merkezi lastik şişirme, 600 beygir gücünde motor, tork konvertörlü, otomatik şanzıman, 4 kişilik konforlu geniş kabini, mayın, EYP ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı yüksek koruma sağlarken, ayrıca beş noktalı emniyet kemerleri, KBRN koruma sistemi, yangın söndürme ve infilak bastırma sistemi, özel tasarım koltuklar personel için güvenli ortam oluşturuyor. 


M4K kurtarıcı aracı, taktik tekerlekli zırhlı araçların cankurtaranı olarak görev anında ve ihtiyaç halinde oluşacak tüm tehditlere karşı ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (SARP) ile donatılmıştır. M4K kurtarıcı operasyonlarda kullanılmak için 3 halat tamburuna sahip, 7 metre mesafeden 25 ton kaldırma gücü ve kapasitesine sahiptir. MPG Makine A.Ş Genel Müdürü Veysel Alver, katlanır bomlu mobil vinç, ağaç sökme dikme makineleri ve insan kaldırma platformları üretimi yaptıklarını ve son yıllarda savunma sanayisine yönelik çalışmalarla ürün geliştirmeye başladıklarını ifade etmiştir. 




Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek olan M4K kurtarıcı aracı hakkında bilgi veren Alver,” üretimini gerçekleştirdiğimiz M4K, yolda kalan, arızaya uğrayan zırhlı askeri araçların mayınlı ve riskli bölgelerden kurtarılması için tasarlandı. Kurtarıcı aracımız, 4 kişilik zırhlı kabini, mayın, EYP ve kinetik enerjili mühimmatlara karşı yüksek koruma sağlıyor. Önümüzdeki aylarda TSK’nin envanterine girecek. TSK’de ilk kez böyle bir ürün kullanılacak. Dünya ordularında bu kadar fonksiyonlu bir araç yok. Benzerlerinden üstün özelliklere sahip.

 Ayrıca SARP’ın olması da güvenlikte önemli avantaj sağlıyor. Yangın söndürme, infilak bastırma, KBRN saldırılarına karşı koruma, yüksek seviye balistik ve mayın korumalı zırhlı kabine sahip. Manevra kabiliyeti yüksek aracımız, öncül ve artçıl desteğe gerek kalmadan riskli bölgelere rahatlıkla girip görevini yapacak. Sinyal kesici teknolojisiyle, tehditleri bertaraf edebiliyor. Allahın izniyle, ne yolda kalır ne de yolda bırakır” dedi.  Zırhlı cankurtaran M4K kurtarıcı Türk silahlı Kuvvetlerinin envanterine girmesiyle kazaya uğrayan veya arızalanan askeri araçların güvenli şekilde kurtarılmasını sağlayacak.


Kaynak: AA, TRT Haber                                      
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
23 Mayıs 2019 15:40 ×

askerlerimiz için umut verici teşekkürler bilgi için

Cevapla
avatar