Öğrenciler Görevlisi Olmayan Manavda

Hamza Aslan



Öğrenciler Görevlisi Olmayan Manavda


Ordu’nun İkizce ilçesinde bir ilkokulda öğrencilerin sağlıklı beslenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında hayata geçirilen “dürüst manav projesinde” öğrenciler görevlisi olmayan manavda sağlıklı beslenmenin yanında dürüstlüğü de öğreniyorlar. Öğrenciler görevlisi olmayan manavda kumbaraya para atarak alış veriş yapmaktalar. Manavın giriş kısmında yazan ”dürüst manav” ile çocuklara öğretilmek istenen “dürüstlük” vurgulanıyor. Görevlisi olmayan manavda ürünlerin üzerinde ücretleri yazmakta, alış veriş yapan öğrenci aldığı ürünün ücretini kumbaraya atarak otokontrol ile beraber dürüstlükte aşılanıyor. 


Projeyi çok önemsediklerini belirten İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, “Proje uygulamaya geçtikten sonra okulun kantininde kek, çikolata gibi bir çok ürünün satışı oldukça azalmış. Bu da bizi sevindirdi. Değerler eğitimlerine yönelik faaliyetlerin devam edeceğine inanıyorum. Bu çalışmanın ilçemizde tüm okullarda yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz” dedi 




“Dürüst manav projesi” kapsamında öğrencilerin daha sağlıklı besinlere kavuştuklarını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Çoşkan,” Kantinimizde artık sadece bisküvi ve su satışı yapılıyor. Geriye kalan tüm satış, çocukların başlarında biri olmadan buradaki meyveler üzerinden gerçekleşiyor. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 


“Dürüst manav projesinden” faydalanan öğrencilere bu proje ile ilgili düşünceleri sorulduğunda 4. Sınıf öğrencilerinden Zeren Çınkıl şunları söyledi:” Artık abur cubur ürünler tüketilmiyor. Ben ve arkadaşlarım kumbaraya para atıp alışverişlerimizi kendimiz gerçekleştiriyoruz” dedi. Okul öğrencilerinden Furkan Çelik,” Ben arkadaşlarıma buradan gıda almalarını tavsiye ederim. Çünkü sağlıklı beslenmeleri gerekir. Hepimiz mutluyuz, çünkü sağlıklı besleniyoruz Dürüst manavda havuç, elma, armut, muz var ve bunlar çok sağlıklı” diye anlattı. 




Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve asıl önemlisi toplum olarak ihtiyacımız olan dürüstlüğün bu yaşlarda aşılanmasını çok önemli buluyor, bu projenin tüm okullarımıza yayılmasını temenni ediyor ve destekliyoruz.

Kaynak: AA, TRT Haber                   
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
24 Mayıs 2019 14:14 ×

Okullarda aslında meyce satışı daha mantıklı bencede:)

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
26 Mayıs 2019 19:36 ×

Bütün okullarda olması dileğiyle, amaç dürüstlüğü aşılamak.

Cevapla
avatar