Elektrikli Sürücüsüz Kamyon Yollarda

İbrahim Öztürk



Elektrikli Sürücüsüz Kamyon Yollarda 


5G teknolojisi ile beraber sürücüsüz araçların yollara çıkabileceği söylenirken, İsveç’in Jönköping şehrinde elektrikle çalışan ve aynı zamanda sürücüsüz kamyonun test sürüşü yapıldı. Elektrikli sürücüsüz kamyon yollarda test sürüşü için Jönköping şehri sanayi bölgesi Ljungarum’dan aldığı malları uzaktan kumandalı bir operatör eşliğinde istenen bölgeye taşıdı. Einride şirketi kamyonu yapan firma ve kamyonun test sürüşü sonrası Genel müdür Robert Falck, test sürüşü sonrası yaptığı açıklamada, dünyada ilk kez sürücüsüz elektrikle çalışan kamyonun kullanılmaya başlandığını ifade etti. 


Einride Şirketi Genel Müdürü Robert Falck, bunun bir devrim olduğuna işaret ederken T-Pod ismini verdikleri kamyonu trafiğe açık yolda test edildiğini söyledi. Elektrikli sürücüsüz kamyonu yollara yani trafiğe çıkararak kontrol etmenin 5G teknolojisi ile mümkün olduğunu, kamyonun radar ve sensörlerle donatıldığını, 360 derece görüş açısına sahip olduğunu söyleyen Falck, operatörün bu sayede kamyonu kullanabildiğini anlattı. 




Bu arada kamyonun ekonomik olduğunu ifade eden Falck,” Şoförlü ve mazotlu kamyonlara göre yeni kamyonumuz yüzde 60 daha tasarruflu. Kamyondaki güvenlik sistemi de çok geliştirildi. Teröristlerin kamyonu terör saldırısında kullanmamaları içinde her türlü önlem alındı” dedi. 5G teknolojisi ile dünya eskisi gibi olmayacak. 5G teknolojisi ile ilgili merak ettikleriniz, avantajları ve tehlikeleri hakkında bilgi almanız için bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum. 






Kaynak: AA, TRT Haber          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »