Rahmet, Mağfiret ve Ateşten Kurtuluş Gecesi

Hamza Aslan



Rahmet, Mağfiret ve Ateşten Kurtuluş Gecesi


İdrak edeceğimiz Ramazanı şerif içindeki en mübarek gece olan Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerimin ilk nazil olduğu gecedir. Rahmet, mağfiret ve ateşten kurtuluş gecesidir. Bu mübarek gece bin aydan daha hayırlı ki yeryüzü, yaratıldığından beri böyle mübarek bir geceye şahit olmamıştır. Kadir gecesi sadece ümmeti Muhammed’e mahsus, diğer ümmetlerin böyle bir gecesi yoktu. Yüce kitabımız Kur’anı kerimde,” İnsanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten meneder ve Allah’a iman edersiniz !” (Al-i İmran, 110) buyuruyor. 


Kadir gecesi ile ilgili Hazreti Ali radıyallahü anh :” Rabbimiz Ümmet-i Muhammed’e azap vermek isteseydi, onlara ramazanı ve içindeki kadir Gecesini vermezdi” buyurmuşlardır.

M. Said Arvas,” Yeryüzü böyle mübarek bir geceye şahit olmamıştır” diye kadir gecesini ne güzel anlatmıştır. Bin aydan hayırlı olan kadir gecesini Müslümanların ibadet ve taatla, Allahü tealaya samimi şekilde iltica ederek idrak etmesi gerekir. Kadir gecesi, bu mübarek geceyi Ramazan-ı şerif ayı içinde, son on günün tek gecelerinden birinde olması kuvvetli muhtemeldir.

 Başka kuvvetli ihtimal ise yirmi yedinci gece de olmasıdır. Ramazanı şerif ayını kulluk şuuru içinde ibadetlerini yapan, imanlı gönüller için hasad zamanı bayramdır. Mübarek ramazan bayramında bizlere düşen vazife; büyüklerimizi, akrabayı ve dostlarımızı ziyaret etmek, bayramlarını tebrik etmek, dualarını almak olmalıdır. Aslında onları hatırlar ve sevindirirsek, Rabbimiz de bizi sevindirir. Bayramlarda kabir ziyaretlerini de unutmayalım çünkü onlarında duaya ihtiyaçları vardır. 


Türkiye Gazetesinde M. Said Arvasi, bayram hakkında:”Bayramın sevincinden fakirleri mahrum etmemeliyiz, onlara yardım etmeliyiz. Hele yetim çocuklar varsa onlara daha çok ilgi göstermeliyiz. Büyük cihat olarak tarif edilen nefis ile olan muharebeyi kazanan biri olarak bayram yapmak hakkımızdır. Yememizi içmemizi, nefsimizin arzu ettiği diğer şeyleri, bizleri yaratan Rabbimizin emri olduğu için bir ay boyunca terk etmemiz bize dünyada bayram yaptırdığı gibi, ahirette de bayram yapmamıza vesile olur İnşallah” (M.Said Arvas/ Türkiye Gazetesi) 


Bin aydan daha hayırlı mübarek kadir gecenizi tebrik eder, Mübarek Ramazan Bayramının şimdiden tüm Müslümanlara, İslam alemine ve bütün insanlara hayırlar getirmesini, daha nice bayramlara kavuşmayı yüce Allahtan niyaz ederim.                             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »